FOREDRAG

Ann Mariager er en populær foredragsholder, som levende og engageret fortæller om tre af hendes yndlingsemner:

Inga Arvad – Kennedys danske kærlighed
– Med afsæt i sin Inga Arvad-biografi (Inga Arvad (gyldendal.dk)) fortæller Ann om den danske journalist og Miss Danmark, som bliver reporter i Washington, D. C.  under 2. verdenskrig. Hun er gfit, men hendes mand er langt væk, og Inga indleder en stormfuld affære med John F. Kennedy, en ung, flot adjudant i Flådens Efterretningstjeneste. Kærligheden mellem de to har svære vilkår. Kennedy Sr. er allerede ved at bane vej for sønnens kommende, politiske karriere. Affæren bliver stoppet af FBI og Joe Kennedy Sr., som spreder rygter om, at Inga Arvad er nazistisk spion, udsendt af Hitler. JFK bliver forflyttet flere gange, de bliver ved med at mødes – men da JFK bliver udstationeret i Stillehavet, forlader Inga Washington.

 

Velopdragne kvinder skaber sjældent historie
– Ann Mariager fortæller om sit arbejde med humor, om den evindelige Flinkeskole og om glæden ved at træne sin humoristiske sans. Sådan én har alle mennesker, siger hun, men nogen bruger den alt for sjældent. Foredraget tager udgangspunkt i Ann Mariagers citatbog “Velopdragne kvinder skaber sjældent historie”, kvindecitater fra Anns faste bagside i SØNDAG, og i Anns eget liv, hendes erfaringer som kvindelig humorist og satiriker. I foredraget fortæller Ann også om den særlige, kvindelige humor og hun viser klip fra sin egen produktion af humor og satire. Foredraget rundes af med en fællessang, et af de sangnumre, der indgår i Anns forestilling ”Modne damer i morgenkåbe”.

 

Mageløs på matriklen – et godt liv alene
– Over 1,2 millioner bor alene i Danmark. Det har indflydelse på forbrugermønstret, på boligbyggeriet, på rejsevaner – singlerne er en stor, indflydelsesrig befolkningsgruppe. Alligevel betragtes et liv som ‘single’ eller ‘enlig’ stadig som en slags undtagelsestilstand, et liv, der er halvt. Ann Mariager slår et slag for ’det mageløse liv’ og de muligheder, det byder på. Ordet ”alene” er nemlig ikke det samme som ”ensom”. Man skal sørge for at pleje sine nærmeste – og sørge for at lave ordentlig mad til sig selv.

Detaljer og booking:

Foredragslisten

ARTE Booking

Ann Mariager - Foredrag