KURSER

Liv i sproget – skriv veloplagt og levende. Et kursus, der giver dit sprog farve i kinderne.

Varighed: Fra 2 timers oplæg til et dagkursus (med øvelser).

Ann har i flere år holdt et populært skrivekursus i medievirksomheder, private og offentlige organisationer og på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles efteruddannelse. I Liv i sproget  deler hun rundhåndet ud af sine erfaringer som formidler i forskellige genrer.

Book et halv- eller hel-dagskursus hos Ann og få dit sprog til at sprudle. Du bliver inspireret til at lege med sproget, opdage, at det i virkeligheden er de små ting, der gør den store forskel – bare ved at bruge bedre, mere farverige verber, for eksempel.  Og du får Anns enkle ”20 fif, der gør dig til en bedre skribent” med hjem.

Giv dit sprog farve i kinderne

Gratis smagsprøve. Her er tre af Anns 20 tip til et mere levende sprog:

FOLD DINE TILLÆGSORD UD – Mal billeder for læseren i stedet for at bruge tillægsord. Hvad ligger der i beskrivelsen ”en fantastisk udsigt”? I ”en fin gestus”? ”En smuk mand”?

LIV I UDSAGNSORD – Bevægelsesverber skaber liv: Bilen kanter sig igennem menneskemængden. Taxi-chaufføren drøner ud ad Dalgas Boulevard. Filminstruktøren draperer sig hen over sofaen.

TÆNK I RYTME- Sænk tempoet i informationsmængden. Korte sætninger får læseren til at dæmpe farten. Tid til at tænke. Lange sætninger kan give et tempofyldt forløb. Variér dem gerne.

Tidligere kursisters anbefalinger:

"

Kurset lever op til sit navn og får virkelig skabt nyt liv i ens rustne sprogbrug. Flere af teknikkerne bruger jeg flittigt i dag. Ann Mariager skaber ikke bare liv i sproget, men også liv i undervisningen. Det er lige som gamle dages mælkereklamer – det giver ny energi. Alt i alt har det været forfriskende at få lidt ny vind gennem ørerne. Det holder hovedet koldt.

Tom Nervil
kommunikationspartner
DTU

"

Fantastisk fødselshjælper. Pludselig fandt jeg langt større glæde ved at skrive, og det er jo noget, som bliver selvforstærkende. Faktisk er jeg slet ikke i tvivl om, at det er en gave, som bliver ved med at give. Ann Mariager er simpelthen et sprogligt Kinderæg!

Nina Launbøl Hansen
journalist og iværksætter

"

Ann Mariager er en af vores største kompetencer indenfor praktisk sprogbrug. Hendes faglighed er kendetegnet af klarhed, kyndighed og kærlighed. Hun underviser med saft, kraft og humor.

Dorthe Studsgarth
journalist, forfatter –
www.humandice.com

"

Sproget skal ligesom et parforhold plejes for ikke at blive præget af kedelige vaner og stilstand. Og der er Anns kursus en vitaminpille – ja måske ligefrem viagra. Sproget står i hvert fald lidt mere skarpt bagefter, er min erfaring.

Dorthe Kandi
mediechef
Aller Kvindeliv

"

En dag med Ann Mariager giver dit sprog nyt liv – og dine lattermuskler og smilerynker bliver sendt på et sprudlende overarbejde. Alene det gode grin er hele kursusgebyret værd, så grib den faglige opdatering som den bedste bonus, du nogensinde har fået.

Frank Undall
NEWSLINE A/S

"

Jeg anbefaler: Det kan vel bedst sammenlignes med den nydelse, det er at drikke et glas cava. Det bobler og perler, man bliver opstemt og glad og taler lidt mere. Jeg har været afsted flere gange på Anns kurser, og jeg har ikke fået tømmermænd endnu!

Lone Leth-Larsen
tekstredaktør
TV2 Kommunikation